Ya allah...sedihnya tengok pakcik ni...kenapa la anak2 dia sanggup buat ayah dia mcm ni




dari fb : 


Assalamulaikum. sy jumpa pkcik ni dekat tepi longkang besar tepi
jalan besar. betul2 depan Duta Vista. sy berhenti cuba tanya tapi lain
yg dijawab. sy hulur nasi pkck ni angguk senyum. die ambil dan terus
makan. dia bagi sy duit RM20 tp sy tak ambil. sy tny pkck nk kemana.
tp tak berjawab. sy tnya rumah pkcik mana. sy tolong hantar. anak2
pakcik mana. terus pkcik jawab "anak, menantu semua jahat. pukul
pakcik halau pakcik. semua habis. rumah duit kena ambil". pakcik ni
ulang2 ayat yg sama sepanjang bercakap. sy tak tahu sejauh mana
kebenaran ni. tp pkck ni mungkin trauma sbb asyik ulang ayat sama.
pkcik kata pkcik pekak. dan tgk pkcik ni tak berapa ingat apa2
sangat. katanya namanya MUNIR BIN AJIS. dari TANJUNG MALIM
PERAK. pkcik ni banyak sangat bercerita tanpa henti. bila ditanya lain
yg dijawab. dalam guni putih tu baju pkck tu. dlm beg tu hny ada duit
RM81.40 tanpa sebarang dokumen. pkck ckp pd sy "pkck nak duduk
rumah anak. pkck taknak duit. pkck cuma mtk hari2 makan sama je.
pkcik taknak balik. pkck pndai cat pandai masak pandai tanam jagung
semua pkcik boleh inshaAllah" Allahu mengalir air mata tak berhenti.
mohon pada siapa yg mengenali pkck ni call balai yg berhampiran. sy
dan hantar pergi IPD SENTUL utk dihntar je JKM. sayu hati kami nak
balik td pkck ni nk ikut sama. sy duduk sebelah sy ckp "pkcik ni abg
sy(sambil tunjuk kt abg polis). nanti abg sy hantar pkcik pergi rumah
baru. kat sana seronok ada org jaga ada makan. nanti ada masa sy
dtg lawat pakcik ye." mengalir air mata sy pandang pkcik. pkcik tu
pandng sy dn senyum. ya Allah peliharalah kesihatan pakcik ini.
mohon pada waris ambil lah ayah anda. sesungguhnya tanpa ayah.
siapa lah kamu wahai anak di muka bumi ini. mohon viralkan. semoga
pkck ni kembali jumpa dgn anak2 tersayang
Ya allah...sedihnya tengok pakcik ni...kenapa la anak2 dia sanggup buat ayah dia mcm ni Ya allah...sedihnya tengok pakcik ni...kenapa la anak2 dia sanggup buat ayah dia mcm ni Reviewed by Mad Pikghie on 8:32 PM Rating: 5

1 comment:

  1. MasyaAllah...kembalilah kita pada al-quran dan hadis.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.