Like us for get Notifications

Demi Pendidikan Anak, Bapa Ini Sanggup Redah BanjirKesungguhan lelaki ini untuk memastikan anak-anaknya ke sekolah memang mengagumkan. Bayangkan dia sanggup menyeberangi banjir untuk memastikan anaknya tidak ketinggalan pelajaran.

Jika anda seorang peminat F1, anda akan memahami bagaimana ternilai benda ni.. [ klik baca selanjutnya ]Dia mengangkat anak-anaknya itu di dalam beg plastik dan menyeberangi air dan arus deras yang melanda perkampungan Sam Lang di Hanoi.

Banjir tersebut menyebabkan anak-anaknya tidak dapat ke sekolah terutama selepas jambatan berhampiran tidak dapat digunakan.

Bagi mengelakkan anak-anaknya tercicir pelajaran, di bapa sanggup mengendong anaknya dalam beg plastik dan menyeberangi kawasan banjir.

Meskipun lelaki itu sendiri terpaksa bergelut dengan air yang setinggi lehernya, namun dia tetap memastikan air berkenaan tidak masuk ke dalam beg plastik itu, dan mengelakkan anaknya basah.

Kesungguhannya itu telah dirakamkan oleh seorang guru Tong Thi Minh.

Bagaimanapun Minh berkata, ia adalah perkara normal ketika musim banjir kerana jambatan yang ada tidak mampu menahan arus deras.

“Saya mula mengajar di sini sejak bulan September tahun lepas. Pada mulanya saya tidak tahu bagaimana mahu mengatasi keadaan banjir ini, namun lama kelamaan saya mengikut apa yang dilakukan penduduk,’’ katanya yang memberitahu penduduk kampung itu juga melakukan perbuatan sama untuk menghantar anak mereka ke sekolah. - 
MyNewsHubDemi Pendidikan Anak, Bapa Ini Sanggup Redah Banjir Demi Pendidikan Anak, Bapa Ini Sanggup Redah Banjir Reviewed by Mad Pikghie on 1:39 PM Rating: 5
Powered by Blogger.