Like us for get Notifications

APABILA POLIS GILA SELFIEWalaupun selfie dilihat sesuatu perkara biasa yang menjadi kebiasaan semua orang, namun selfie juga mempunyai kesan yang buruk. Apakah mengambil gambar pun boleh memberika keburukan kepada diri?

Ya, betul. Berselfie juga mempunyai kesan buruk kepada diri sendiri contohnya seperti video dibawah ini apabila polis gila selfie.

Perkataan “selfie” itu sebenarnya berasal dari perkataan bahasa inggeris “Self Potrait Photography”.

Pada 2013, perkataan ini mendapat perhatian selepas banyak digunakan pengguna media sosial.


Salah Satu Babak Selfie MerekaPengarah Editorial Oxford Dictionaries, Judy Pearsall berkata, program penyelidikan bahasa mereka mengumpul 150 juta perkataan yang digunakan setiap bulan.

Kita boleh lihat penggunaan perkataan 'selfie' meningkat pada tahun ini dan membantunya menjadi perkataan terpilih tahun 2013.

Penggunaan terawal perkataan itu dikesan pada pos forum Australia pada September 2002.

Laman media sosial membantu mempopularkan perkataan itu dengan ‘hashtag selfie’ (#selfie) muncul di Flickr seawal 2004 tetapi ia hanya meluas pada 2012 apabila media semakin meluas menggunakannya.

Prank adalah singkatan kepad 'Practical Joke'.
Prank juga adalah satu jenaka, tetapi iainya di lakukan oleh perbuatan sesorang individu kepad mangsa untuk membuatkn si mangsa mendapat malu, terasa takut atau terasa tidak selesa.


Selalunya orang barat ini mereka akan buat prank sewaktu tibanya April Fool (1 April). -TETAMU89
APABILA POLIS GILA SELFIE  APABILA POLIS GILA SELFIE Reviewed by Mad Pikghie on 7:02 PM Rating: 5
Powered by Blogger.