Like us for get Notifications

Woo Nina Grace Peluk Islam ,Alhamdulillah,hidayah milik Allah Dan dia berhak bagi kat siapa yg dia kehendaki..


Chukai: Remaja bukan Islam mengucap dua kalimah syahadah di depan pendakwah antarabangsa, Dr Zakir Naik ketika sesi soal jawab di majlis syarahannya di Padang Astaka, di sini, tengah malam tadi.
Woo Nina Grace, 19, dari Johor mengucapkan dua kalimah syahadah pada 12.05 tengah malam sejurus soalannya dijawab Dr Zakir.
Gadis itu bertanyakan kepada Dr Zakir bahawa dia sudah mendalami Islam sejak berusia 13 tahun dan adakah dia boleh dianggap sebagai seorang Muslim kerana mengamalkan surah al-Fatihah, tiga Qul dan ayat Kursi.
Dr Zakir kemudiannya jawab adakah dia percayakan Allah SWT dan Rasul sebelum diakui oleh gadis berkenaan.
Pendakwah itu kemudiannya berkata, sekiranya sudah percaya dengan dua perkara itu mengapa dia tidak mengucap dua kalimah syahadah.

Sejurus kemudian, gadis itu terus mengikut Dr Zakir mengucap dua kalimah syahadah.- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/130569?m=1#sthash.R2YH1Lp3.dpuf
Woo Nina Grace Peluk Islam ,Alhamdulillah,hidayah milik Allah Dan dia berhak bagi kat siapa yg dia kehendaki..  Woo Nina Grace Peluk Islam ,Alhamdulillah,hidayah milik Allah Dan dia berhak bagi kat siapa yg dia kehendaki.. Reviewed by Mad Pikghie on 7:58 AM Rating: 5
Powered by Blogger.